Jeugdraad

Naast de grote Raad van 11 heeft Erpelrooiersland ook een Jeugdraad. Kinderen uit Wagenberg die zitten in groep 8 kunnen hier aan deelnemen. De Jeugdraad bestaan uit de Prins, de Miss, de Adjudant(e), de Nar, Raadsleden en Gangmakers.

De kinderen kunnen zelf kiezen en als er meer aanmeldingen zijn voor de rol van Prins, Miss, Adjudant(e) of Nar dan volgen er heuse verkiezingen waarbij de kinderen voor een onafhankelijke jury zichzelf kunnen presenteren. Voorafgaand aan het inschrijven is er voor alle ouders een informatie avond en worden de kinderen in de klas geïnformeerd.

Als de Jeugdraad bekend is, dan volgt bij de jaarlijkse Erpel Bingo de installatie. Een groots moment waarbij de Grote Prins alle deelnemers in bijzijn van familie, vrienden en bingo aanwezigen officieel installeert.

Voorafgaand aan Carnaval gaat de groep samen met de grote Raad van 11 deur aan deur in Erpelrooiersland om de Wagenbergse carnavalskrant “Dun Erpel” te bezorgen.

Tijdens carnaval is de gehele groep terug te vinden bij allerlei activiteiten in Wagenberg en zijn ze 5 dagen lang aan het feesten. Afsluiter is op dinsdagavond het weer inleveren bij de Grote Prins van de kleding. Dan zit het er weer op!

Jeugdraad 2022

Prins
Tijmen

Miss
Zoë

Adjudant
Dieke

Nar
Lauren

Jeugsraad
Beer
Lotte
Lowie
Mara
Pheline
Sien
Sofie
Tygo
Vera