Brandbrief voor Wagenberg

Een brandbrief schrijf je alleen als er écht brand is. Dat is er. En CS de Erpelrooiers roept om hulp. Want zonder nieuwe helpende handjes kan het carnaval in de huidige vorm niet langer blijven bestaan.

CS de Erpelrooiers organiseert al bijna 60 Jaar het carnaval voor jong en oud in ons mooie dorpje Wagenberg. Daarnaast proberen we jaarlijks ook een zomeractiviteit te organiseren zoals WagenbergKwistZeker en deze zomer de 2e editie van de Wagenbergsche Spelen. Activiteiten die met razend enthousiasme ontvangen worden, waar vriendengroepen, opa’s en oma’s samen met hun kleinkinderen, sportverenigingen, buren, kortom alles en iedereen tegen elkaar strijdt op een vrolijk, dorps, festijn.

Deze activiteiten zorgen voor verbinding, en juist verbinding maakt het leven in een dorp zo fijn. Wagenberg? Dat zijn we samen.

Wat is het probleem?

Om al die activiteiten te organiseren zijn er met spoed nieuwe, frisse, helpende handjes nodig. Een aantal bestuursleden is gestopt met besturen na zich jarenlang te hebben ingezet voor Wagenberg, en ook in verschillende werkgroepen schreeuwt men om versterking.

We zoeken bestuursleden voor o.a. de coördinatie van de werkgroep Jeugd. Deze werkgroep organiseert de carnavals-activiteiten voor de jeugd, zoals het pyjama-bal, de kinderdisco en de verkiezing van de jeugdraad. Het bestuur krijgt al veel goede hulp van vrijwilligers maar we hebben iemand nodig die de organisatie wil coördineren.  Het is enorm belangrijk dat we zeker de jeugd betrokken houden bij het carnaval en we willen graag voor hen fantastische activiteiten organiseren. Zonder hulp lukt dat niet.

We zoeken ook mensen die graag schrijven, voor de carnavalskrant Dun Erpel, voor social media, mensen die de PR en communicatie ook in goede banen kunnen leiden. Creatievelingen, met leuke nieuwe ideeën.

We zoeken iemand die onze geweldige sponsoren de aandacht geeft die ze verdienen. 

Én we zoeken een secretaris.

Vinden we deze mensen niet, dan gaat het carnaval op Wagenberg op crash-dieet en helaas in sterk afgeslankte vorm verder. Dat is heel jammer maar helaas onvermijdelijk.

De oplossing

De oplossing zou jij kunnen zijn! Kun en wil jij op een of andere manier een bijdrage leveren aan het carnaval, bijvoorbeeld omdat je graag carnaval viert en je het jammer vindt als activiteiten niet door kunnen gaan? Ben je goed in organiseren, heb je fantastische ideeën of ben je creatief? Schrijf je graag?  Zijn er andere zaken waar je goed in bent en Erpelrooiersland mee kunt helpen? Neem alsjeblieft even contact op via info@erpelrooiers.nl, of via 06-22056619. Samen kijken we dan welke rol jou het beste past.

Je kunt natuurlijk ook even een van de bestuursleden aanspreken, dat zijn Valentijn Peters, Kees Ligthart, Michel Wicherink, Cees Vlaskamp, Renate van Sprundel, Maarten van Loon en Ronald Kustermans. Deze enthousiaste mensen kijken ernaar uit om samen met jou een goed carnaval te blijven organiseren in ons Erpelrooiersland! 

We hebben je NU nodig, want Wagenberg? Dat zijn we samen.

 

Ronald Kustermans

Voorzitter CS de Erpelrooiers