Prins Knillus dun Irste & de Raad van 11

De Prins van Erpelrooiersland

De Prins van Erpelrooiersland zwaait gedurende het carnavalsseizoen de scepter over ons prachtige durpke. 
Voor het 8e jaar op rij is tijdens het blèrefestival Prins Knillus dun Irste gekozen als Prins van Erpelrooiersland. Hij is daarmee de langst zittende Prins ooit in Erpelrooiersland.   Prins Knillus is uniek in de orde van Prinsen. Als geboren Fries heeft hij het carnaval dan wel niet in zijn genen zitten maar was het een leerproces. Gelukkig is onze Prins een snelle leerling en na jaar in/ jaar uit meegedaan te hebben aan de grote optocht bleek hij klaar voor het echte werk.  Werkervaring deed hij op tijdens de vele carnavalsevenementen en carnavalsorkesten in Erpelrooiersland en ver daarbuiten. Als geen ander begrijpt Prins Knillus dun Irste dat carnaval een feest van verbintenis is en dat draagt hij graag uit.
Prins Knillus dun Irste wordt bijgestaan door zijn steun en toeverlaat: de Adjudant.

De Adjudant ,

Gerrit van Gool, staat de Prins met raad en daad bij tijdens de vele evenementen. Hij zorgt dat het de Prins aan niets ontbreekt en bewaakt de orde en rust binnen de Raad van 11.

De Raad van 11

In het gewone leven zijn de leden van de Raad van 11 serieuze, hardwerkende mannen  In de maanden voorafgaand aan het carnaval, zeg zo rond het Blèrefestival, gebeurt er echter iets met hen waardoor zij veranderen in echte carnavalsvierders. Het carnavalsvirus heeft hen te pakken!

Enthousiast organiseren zij voor de jeugd een Pannekoekenfestijn voorafgaand aan de Kinderoptocht. Daarnaast gaan zij bij vele carnavalsevenementen voorop in de polonaise en nemen een ieder daarin mee. Tijdens de carnavalsmis reikt de Raad van 11 ieder jaar een Raadspenning uit aan iemand die veel heeft betekend voor het carnaval in Erpelrooiersland.

Prins Knillus dun Irste

Cees Vlaskamp

Adjudant

Gerrit van Gool

Raad van 11

Andy Verhaard

Antoon Verkooijen

Frans-Jan Wagenmakers

Horst Höhne

Maarten van Loon

Marc Voogt

Marius Vermeer

Michel Wicherink

Peter van Prooijen

Twan Rullens

Willie de Meijer

Kees Ligthart

Voorzitter: 

Michel Wicherink

Penningmeester

Peter van Prooijen

Secretaris

Frans-Jan Wagenmakers

Aftellen naar Carnaval 2020

-210Dag -9Uur -36Min. -47Sec.

Contact:

info@erpelrooiers.nl