11/11 bal & Blèrefestival

Datum

….

fotoalbum

Meezingen met de winnaars Blèrefestival

Meezingen met de winnaars Jeugd-blère

Tekst winnaars Jeugd-blère

Hoe kan ik deelnemen aan het Blèrefestival

Met het Blèrefestival start het nieuwe carnavalsseizoen in Erpelrooiersland!

Tijdens het Blèrefestival vindt de verkiezing van het Carnavalslied plaats.

Op deze avond wordt de nieuwe Prins van Erpelrooiersland bekend gemaakt en stellen we de Raad van 11 en de hofkapel aan jullie voor.

11/11 Bal & Blèrefestival 2019

Zaterdagavond 16 november was het weer ouderwets gezellig in Cultureel Centrum Plexat, bij de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen.

De presentatoren

De Groete live is dit jaar winnaar van het Blèrefestival, voor de 2e keer in deze samenstelling. Ook in 2017 mochten zij de overwinning op hun naam schrijven. Met Bert-Jan Sprangers op de sousafoon en Jurgen van Dongen op de trekzak als begeleiding, zongen ras-artiesten Jan van Etten en Frans Beekmans hun lied: ‘Ge voelt oew eige goed!’, naar de overwinning.

Winnaars Blèrefestival 2019 / De Groete Live

Nieuwkomer “Hier te lang en daar te breed” had het nakijken, zij doen hopelijk volgend jaar opnieuw een poging om de titel op hun naam te zetten. Competitie, daar houdt men van in Erpelrooiersland!

Hier te lang en daar te breed

De Kleurige Erpels, de jeugdgroep die zich inschreef voor de 1e editie van het jeugd-blère, was een groot succes! Wat een vrolijkheid, een feest om naar te kijken en te luisteren! Deze dames, Bauke en Floor,  zijn zeker het talent van de toekomst, waar de Erpelrooiers zo hard naar op zoek zijn. Met het jeugd-blère blaast er een frisse nieuwe wind door Erpelrooiersland, en werd zeer goed ontvangen door het publiek. Het Jeugd-blère smaakt zeker naar meer, en de zoektocht naar nieuwe talenten voor volgend jaar gaat gewoon door.

Winnaars Jeugd-blèrel 2019 / De Kleurige Erpels

Erpelrooiersland werd deze avond ook nog verrast met een hilarisch bezoek van Sint Pieter, de broer van Sinterklaas, en tevens het zwarte schaap van de familie. Er zijn maar weinig mensen die zoveel onzin in een paar minuten kunnen uitkramen, en de Erpelrooiers prijzen zich gelukkig dat enkele daarvan in Wagenberg wonen!

Uiteindelijk bleek na deze grandioze act van Ronald Kustermans, dat Prins Knillus dun Irste,  voor het 8e jaar op rij, leutvorst zal zijn in de 54e editie van het carnaval op Wagenberg. Prins Knillus is daarmee de langst zittende Prins in het 54-jarige bestaan van Erpelrooiersland.  De inauguratie verliep dan ook vlotjes, met zo veel ervaring onder de steken bij Raad van 11 en Prins.

Met de muziek van ’t Hoogtepunt, de Leutband, de Zingende Tasjes en DJ Ray, bleef het nog lang gezellig in Plexat. Volgens insiders werd er ook druk vergaderd over de komende optochten, en dat hoort ook zo! We staon dur gekleurd op! Foto’s van het Blèrefestival staan op de website.

Winnaars Blerefestival 2019 / De Groete Live

Aftellen naar Carnaval 2021

-131Dag 00Uur 00Min. -16Sec.

Contact:

info@erpelrooiers.nl